Læs historiske romaner - udgivet af bogbasen d. 15-07-2020


Min interesse for historiske romaner begyndte, da jeg som barn faldt over Herta J. Enevoldsens store produktion af bøger om kongelige personer. Bøgerne er skrevet til børn og unge, og foruden spændende og interessante historier får man også en masse historisk viden. Hvad mere kan man ønske sig - at blive underholdt og lære en masse på samme tid. Mine yndlingsbøger var bøgerne om komtessen fra Clausholm, men også bøgerne om den hollandske Dyveke, der blev Christian II's store kærlighed, var jeg meget betaget af,
Der findes et utal af historiske romaner, heldigvis. Ken Folletts Jordens søjler hører til blandt mine favoritter inden for den genre. En anden historisk skildring der gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste den for snart mange år siden, er Polen af James A. Michener. For mig er en god historisk roman, en bog der tager udgangspunkt i en bestemt person eller begivenhed med de korrekte historiske facts, og så skal den selvfølgelig også være underholdende.
Er man mere til facts end fiktion har jeg med stor glæde læst Rie Krarups Kvindelist og kongelast, der omhandler en række kvinder, der havde nær tilknytning til danske konger.

Pia Sandberg Nielsen
forfatter


Retur til blog oversigten her
betalings kort