Du har sikkert selv bemærket det - - udgivet af bogbasen d. 12-07-2022


Du er blevet stærkere med alderen. Jeg er! Da jeg var ung – kunne jeg ikke bære varer hjem for 200 kr., det kan jeg nemt i dag.

Der er lidt sandhed i denne joke. For du må også have bemærket, at når du når til kasseterminalen i supermarkedet, så er varerne steget mere end pristallet viser. Købmændene og kæderne lader priserne stige mere end inflationen giver dækning for.

Sagt lige ud – de rager til sig, som bankerne gør.

Vent og se, når de skal aflægge regnskaber, vil de være gyldne, med større avancer og overskud som er abnormt større end ellers. Hvem betaler, det gør du og jeg.

Regeringen er tvunget til at gøre noget.

Vi har tidligere set, pris og avancestop love med kæmpe bøder for at bryde dem.

Renten må selvsagt også op, så inflationen kan komme under kontrol igen.

Det eneste regeringen ikke må, er ikke at gøre noget, sådan som den gør lige nu.

For købmændene og kæderne, (se bare Sallings faste priser, som altså ikke var faste alligevel …), de vil fortsætte med at hæve priserne, der er det samme som benzin på inflationsbålet. Bankerne fortsætter med at tage negative renter, lige med undtagelse af SAXO Bank, der har annonceret, de er stoppet.

Tænker bankerne er gået i tænkeboks, hvordan får vi nu de dejlige penge fra de negative renter til at blive i kassen fremover – der kommer nok nye gebyrer – på dit og dat. Mens også bankerne leverer gyldne regnskaber.

Redaktionen

Har du et indlæg eller kommentar, sendt det til support@bogbasen.dk

 



Retur til blog oversigten her
betalings kort