Se information om den valgte bog


Billede af bogen Salt og brød gør kinden rød - arbejderliv i Århus 1870 - 1940.

Senest opdateret 26. januar

Salt og brød gør kinden rød - arbejderliv i Århus 1870 - 1940.

Af Andersen, Svend Aage

1. udgave fra 1985Århus Byhistorisk Udvalg / Universitetsforlaget i Århus

Oplag: 1

ISBN: 87-504-051-79

Kategorier: Historie:Danmark, Lokalhistorie

pris: 120 kr – stand: ★★★★★

Vægt: 800 gram

226 sider. Orig. illustreret kartonbind. Tvær-8°. Illustreret i s/h. Bearbejdet udgave af SAA's licentiatafhandling ved Institut for Litteraturhistorie på Århus Universitet. xxxx Forfatteren vil med afhandlingen belyse den lokale arbejderbefolknings livs- og tænkemåde i perioden fra omkring 1870 til 1940«. (s. 9) Hans nøglebegreb er arbejderkultur, hvorved han forstår »arbejderklassens historisk og socialt bestemte særlige livsform..., (der) kommer til udtryk i alle former for livsvirksomhed og på alle livsom råder... altså arbejderklassens samlede livsmønster...« Det er en velskreven og veldisponeret afhandling, hvor arbejdslivet, arbejderkvarterer og boligforhold, familie- og hjemmeliv, fritidsliv og arbejderens livscyklus i perioden behandles indenfor tre kulturer, idet SvendAage Andersen opdeler arbejderkulturen i tre lag: 1) fagarbejderkulturen, der var stærkt præget af håndværks- og laugstraditionen, 2) arbejdsmandskulturen, der i høj grad videreførte kulturtræk fra den folkelige kultur på landet, 3) arbejderkvindekulturen, der byggede på andre livsverdener og andre værdiorienteringer end mændene (s. 16).

Læg bogen i kurven

Spar penge på fragten!


Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger

betalings kort