Se information om den valgte bog


Billede af bogen Under de røde faner. En historie om arbejderbevægelsen. Udgivet i anledning af Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkivs 75 års jubilæum 12. juni 1984. Fotograf Jørgen Strohbach.

Senest opdateret 12. februar

Under de røde faner. En historie om arbejderbevægelsen. Udgivet i anledning af Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkivs 75 års jubilæum 12. juni 1984. Fotograf Jørgen Strohbach.

Af Grelle, Henning

1. udgave fra 1984Forlaget Fremad / ABA

Oplag: 1

ISBN: 87-557-1220-7ib

Kategorier: Arkivvæsen, Historie:Danmark, Organisation, Politik, Samfund & historie

pris: 320 kr – stand: ★★★★★★

Vægt: 1500 gram

215 sider. Orig. rød helshirting m. illustr. smudsomslag. Illustreret s/h og farver. Stort format. Ca. 200 afbildede faner udgør et repræsentativt udsnit af arbejderbevægelsens faner gennem tiderne, og er med til at fortælle noget om den historiske baggrund for fanernes brug ved de forskellige begivenheder, hvor de var symbolet, man samledes om. Faneudvalget har bestræbt sig for, at bogen skulle være så teknisk fuldkommen som muligt med korrekt gengivelse af farver og i et grafisk udstyr, der var et sådant klenodie værdigt. Henning Grelle har stået for det store arbejde med indsamling og datering af fanerne og udarbejdelsen af den supplerende tekst. Gennem fagforeningsfanernes historie gives en fremstilling af dansk arbejderbevægelse gennem 110 år - Udgivet i forbindelse med Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkivs 75 års jubilæum 12. juni 1984. Fotograf: Jørgen Strohbach. LEKTØRUDTALELSE Bibliotek: Flemming Faarup: :>> Indscannet version af gammel lektørudtalelse Under de røde faner er et værk om arbejderbevægelsens faner gennem de sidste 110 år, og gennem fanerne og deres historie vil bogen give en historie om dansk arbejderbevægelse. Bogen, der er på 216 sider, gengiver dels ca. 200 faner i 4-farvet tryk, dels mange fotografier, plakater og malerier. Værket har mange spændende oplysninger om fanerne og om grunden til deres tilblivelse, og mange af oplysningerne er ikke tidligere publiceret. Den beskriver dannelsen af arbejderpartiet i 1870'erne, oprettelsen af fagforeninger, kvindernes organisering, arbejderkultur o.s.v. Bogen har dog sine mangler. Den handler kun om socialdemokratiet og den socialdemokratiske del af fagbevægelsen. På to sider gøres der opmærksom på splittelsen af partiet i 1919, men der nævnes ikke, at DKP, SFog VS har røde faner. Arbejderungdommen nævnes, men LLO bliver ikke nævnt med et ord. Man får det indtryk, at der ikke har været arbejdskampe i dette århundrede bortset fra HopeComputer-demonstrationen i 1974 og protesterne mod Schluter i 1983 og 1985. Bogen ville have vundet meget ved at vise de røde faner ikke blot i »fredelig færden« i 1. maj demonstrationer, men også i»stormklokkens klemt«. Kan på trods af manglerne købes, især på grund af billedstoffet, der supplerer titler som Broby Johansens Arbejderbilled-album << Meget fint eksemplar.

Læg bogen i kurven

Spar penge på fragten!


Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger

betalings kort