Senest opdateret 17. april
på Gads forlag
ISBN: 978-87-12-04602-8
pris: 95 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 660 gram
Præsentation af forfatternes personlige bud på en hitliste over 50 uomgængelige øl fra ind- og udland. Det er 50 øl, der gør denne verden til et smukkere sted at være, og som har bibragt forfatterne deres allermest salige stunder. Undervejs tager de læseren med rundt i hele det forunderlige øl-univers og præsenterer de vigtigste hovedtyper - helt uden at belemre med dårlige smagsoplevelser.
Senest opdateret 17. april
fra 2005 på forlaget Camre Books
ISBN: 1852492120
pris: 120 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 488 gram
The big book of beer tells you where beer comes from and how it's made. It look at its history and traditions, it often bizarre etiquette, it lively social lift, its curiosities and quirks. It will surprise, educate, entertain and probably make you laugh. Above all it is a book to make you thirsty, very thirsty.
Senest opdateret 17. april
fra 2005 på Erhvervsskolernes Forlag
ISBN: 87-7881-566-5
pris: 120 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 1054 gram
Det gode øl er tjenerfagets grundbog om øl og ølservering, men den er mindst lige så interessant for ølentusiaster og andet godtfolk. Forfatteren fortæller om øllets historie, øllets ingredienser, øllets brygning, øllets regioner, øllets typer og alle aspekter, der har med det at gøre at nyde sin øl: etiketter, flasker, fadøl og glas, opskænkning, serveringstemperatur og omgivelsernes betydning, øl og sanserne, øl i mad og øl til mad.
Senest opdateret 17. april
1. udgave fra 2005 på Forlaget Bøegh
Oplag: 2
ISBN: 87-987757-3-1
pris: 70 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 402 gram
Bogen om de danske mikrobryggerier. Bogen kan læses som inspiration til at gå på jagt efter det sublime indenfor dansk håndbrygget øl, eller den kan bruges som håndbog til at finde svar på specifikke spørgsmål. Bogen er nøglen til at komme tæt på de små producenter med de store visioner, se hvad de gør, smage deres produkter og måske få en snak med dem, om hvad vi skal lægge mærke til, når vi nyder det gode øl. Bogen indeholder kort og klar introduktion til øltyper og brygprocesser, som kan bidrage til nydelsen af det enkelte bryg. Herefter præsenteres de enkelte bryggerier, bryggeren og bryggeriets øl i alfabetisk rækkefølge ordnet efter bryggeriets navn.
Senest opdateret 17. april
fra 2004 på forlaget Thanning & Appel
Oplag: 1
ISBN: 87-413-6445-7
pris: 95 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 1222 gram
Bogen giver en faktuel beskrivelse af 16 forskellige øltyper - deres oprindelse og fremstilling. Til hver øltype er der knyttet en eller flere madopskrifter af forskellig herkomst. Nogle er fra forfatterens eget forråd af klassikere og hjemmestrikkede opskrifter, andre er de tre kokkes fortjeneste: Kern, ung, topmotiveret halvfannik. Andrew, dreven, afdæmpet waliser - jo, de findes skam! og sidst men ikke mindst, Chili John og hans århusianske idérigdom. Bogens kulinariske del indeholder 46 spændende opskrifter på forretter, hovedretter og desserter, hvor de forskellige øltyper indgår som ingrediens og er en blanding af gammelt og nyt, rustikt og raffineret, indenlandsk og udenlandsk. Bogens opskrifter er hurtige og ukomplicerede at tilberede, så alle med blot en smule køkkenindsigt kan være med og den mad, der kommer ud af det, smager forrygende!
Senest opdateret 17. april
1. udgave fra 2006 på forlaget Cicero
ISBN: 87-7714-753-7
pris: 70 kr – stand: ★★★★★
Vægt: 487 gram
Håndbog i ølbrygning. Beskrivelse af bryggemetoder,gæring,lagring og tapning beskrives trin for trin, og beregningerne er underbygget med eksempler.
Senest opdateret 17. april
fra 1996 på forlaget Brewers Publications
ISBN: 978-0-937381-82-3
pris: 70 kr – stand: ★★★★★
Vægt: 552 gram
The most comprehensive book for home- and microbrewers.
Senest opdateret 17. april
fra 1998 på forlaget Dorling Kindersley Limited
ISBN: 0-7513-0591-X
pris: 70 kr – stand: ★★★★★
Vægt: 958 gram
The ultimate guide to more than 450 classic brews, presented by the beer hunter himself, Michael Jackson.
Senest opdateret 17. april
3. udgave fra 2003 på forlaget HarperCollins Publishers Inc
pris: 70 kr – stand: ★★★★
Vægt: 492 gram
"The homebrewer's bible". This book is written for the "will-be" home brewer: a home brewer who will be able to relax and consistently make good beer time after time. It is for you who want to jump right in and brew a batch of beer today!
Senest opdateret 17. april
fra 2004 på forlaget Brewers Publications
ISBN: 978-0-937381-84-7
pris: 95 kr – stand: ★★★★
Vægt: 319 gram
Readers interested in the cuisine and beers of Belgium will enjoy discovering Farmhouse Ales. The text delves into wallonian saison and French biére de gade, as well as related specialities such as grisette, biére de mars and biére de Noel. By exploring both ingredients and process, veteran brewer Phil Markowski shows what distinguishes these flavorful ales and why they hold a special place in the world of beer.