Blog


Efterårsferien 2020

I overmorgen fredag eftermiddag begynder efterårsferien. Skolebørnene glæder sig, forældrene ligeså. 

Som tiderne er med COVID-19 er der nok ikke de store udenlandsrejser på programmet. Men der er mange andre og gratis fornøjelser: Museumsbesøg for at se på billedkunst (kunst & kultur) eller en god kunstbog, eller biografi om de store billedkunstnere, f.eks. Skagenkunstnerne, De fire Fyns Malere, Johannes Larsen, den store fuglefortolker, et besøg på Jorn Museet. Mulighederne er mange. 

Men en tur i skoven for at samle svampe (botanik) er også en oplagt mulighed i efterårsferie, alt efter vejret. Men hus en god svampebog! 
 
Er vejret godt, er byvandringer en anden overset mulighed, KEND DIN BY – dyk ned i lokalhistorien og du vil blive overrasket over, hvad der dukker op. 

Mulighederne er uendelige som på www.bogbasen.dk hvor du i øvrigt kan dykke ned i et eldorado af romaner, kriminalromaner (krimi/spænding), dokumentar, og mange andre emner, og måske finde den bog, du længe har savnet. 

Rigtig god efterårsferie. 

Redaktionen. Læs mere →

Covid-19

Covid-19 


Har været over os et halvt år nu. Igen blusser den op. Basalt set er Covid-10 en influenza, som der blot endnu ikke er blevet udviklet en effektiv vaccine imod. 

Det bringer mig frem til det spørgsmål, hvor mange smittes normalt af influenza i de enkelte lande, f.eks. i Danmark og hvor mange dør under en ”normal” influenza epidemi, målt ud fra de samme kriterier som man måler Covid-19 dødsfald?

De informationer er ikke blevet givet! 

Hertil må der stilles spørgsmålet – HVORFOR!

Uden svar herpå er det umuligt for befolkningen at bedømme, om alle de restriktioner der trækkes ned over vores hverdage er rimeligelige eller ej.
 
Henstillinger om afstand, god hygiejne og afspritning er udmærket i situationen, og kunne under almindelige influenza udbrud også være gode råd for at undgå unødig spredning af smitte. 

Men lad os få nogle sammenligningstal, at vurderer ud fra kære regering og Folketing, ellers leger i blindebuk med befolkning.  

Kai Hoffman  Læs mere →

Var det noget med et horoskop eller viden om

Hvem har ikke gået og kikket op på stjernerne. Tænkt store tanker om hvad er der dog derude. Der afsløres efterhånden næsten dagligt nyt herom fra videnskabens side. 
En af de gamle videnskaber er Astrologi, kunsten at lægge horoskoper. En der kan lægge horoskoper er Karl Aage Jensen, AstrologiHuset. Han har tillige den service, at du kan tilmelde dig hans gratis nyhedsbrev og modtage ugens horoskop. 
Hos Karl Aage Jensen kan du også købe et personligt lagt horoskop, en glimrende gaveide til hende eller ham der har alt. Det er tilmed billigt. 
Rigtig god fornøjelse. Læs mere →

Livsvarigt fængsel


Min gode bekendte Kiehn Andersen blev brutalt røvet, myrdet og hans lig smidt i en grusgrav sidste år. Hans hus blev brændt ned af hans mordere. Han blev 68 år. En anden 80-årig mand blev ligeledes myrdet, af de to mænd som myrdede Kiehn. Også hans hus blev brændt ned. 

I går fik så disse to rå voldsmænd deres straf i et nævningeting i Næstved Ret – LIVSVARIGT FÆNGSEL. 

En rimelig dom hvis livsvarigt fængsel, var livsvarigt fængsel uden mulighed for løsladelse nogen sinde. Men de fleste mordere, der har fået livsvarigt fængsel løslades efter 12-16 års afsoning.

Det er ikke rimeligt over for ofrene og deres familier. 

Her vil jeg ride min gamle kæphest. 

Har man taget et andet menneskes liv og idømmes livsvarigt fængsel, har man forbrudt sig så alvorligt mod fællesskabet, at personen skal udelukkes fra samfundet for tid og evighed. Sagt i alt korthed, de skal forblive i et fængsel til de dør.
 
Det er det eneste, der kan give ofrene og deres familier en lille smule retfærdighed. 

Måske vil det også give lidt eftertanke inden nogen fik den ide at myrde et andet menneske, hvis de vidste, at de blev udelukket fra det øvrige samfund for altid og aldrig mere kom ud i friheden.

Kai Hoffman Læs mere →

Nu nærmer efterårsferien sig -

Og det er tid til at forberede sig på det muligvis bliver indendørsvejr i sommerhuset eller hjemme. Derfor er det tid til at tænke i læsestof til efterårsferien. Må jeg foreslå en god krimi/spændingsroman eller et par gode romaner, eller hvad med biografier. Mulighederne er mange. Der kommer sandsynligvis en kold og ruskende dag, måske skal børnene have en spændingsroman, hvis de er lidt større, vil jeg foreslå Alfred Hitchcock og De tre Detektiver, En Kim eller Jan bog, (ungdom) og så en god kop varm chokolade med en lun hjemmebagt bolle med smør og ost til. (kogebøger)
Rigtig god efterårsferie 
Redaktionen. Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

ben Hur


skrevet af Lewis Wallace (født 10. april 1827 i Brookville, Indiana, der dengang var en af de nordamerikanske fristater, død 15. februar 1905.) 
ben Hur – betyder Huset Hur og bogen blev udgivet den 12. november 1880.

Bogen er fremragende og bør læses af enhver. Bogen er blevet filmatiseret. 

Lewis Wallace deltog på Nordstaternes side i den Amerikanske borgerkrig, først som løjtnant, hvor han udmærkede sig og blev forfremmet til generalmajor. I 1878 blev han Guvernør i Ny-Mexico.
Læs ”ben Hur” og få en stor oplevelse. For stederne er kendte, hvem kender ikke til De Tre Vise Mænd, der af stjernen ledes til Betlehem? Hvem af os har ikke i tankerne færdes i Nazareth og Jerusalem, i Rom? Her kan din fantasi få ny næring. 

 Læs mere →

EL-BILEN - det store vidunder

Videnskab politik

i politikernes øjne! Bilen der har mange hestekræfter uden at kunne trække en trailer eller campingvogn. Den er vidunderlig fordi den i politikernes øjne, vil mærkbart hjælpe på CO2 udledningen.

Dog overses tilsyneladende et kæmpe problem, el-bilens batteri – hvad med batteriet, når det er udbrændt og ikke længere fungerer! Bliver batteriet en miljøbombe uden sidestykke i verdenshistorien. Ingen har tilsyneladende undersøgt dette problem, til trods for produktionen af el-biler racer derud af!

Politikerne har underlagt sig lobbyisterne i denne meget samfundsvigtige sag. Store penge er og har været på spil fra store spillere i bilindustrien, der har spillet på el-bilhesten.

For hvorfor har ingen tænkt på den allerede kendte brint-motor. Brintmotoren forurener ikke i drift eller ved sin ophugning!.

Dens brandstof skaffes billigt ved adskilles af vand i sine to komponenter 2 H + 1 O = Vand.

Hvad tænker de på inden på Borgen når de tænker, hvis de tænker?  

Lurer en ny stor skandale ud i fremtiden og venter?

Du og dine børn og børnebørn betaler både på miljøet og med kroner og øre.

Kai Hoffman Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

Ugens forfatter


Kunne godt tænke mig nogle ugentlige blogge, f.eks. Ugens danske forfatter, Ugens udenlandske forfatter, En glemt, men god forfatter. 

Hvis I har et godt forslag eller måske ligefrem brænder for at skrive et indlæg modtages disse meget gerne på support@bogbasen.dk.

Et hvert bidrag er velkomment. 

Redaktionen Læs mere →

Richard Adams

Romaner, Engelske  

Efter min mening er engelske Richard Adams en af de største forfattere gennem tiden.

Han slog først igennem i en noget sen alder, men det gør bestemt ikke hans bøger ringere.
Hans bog Kaninbjerget (Watership Down) som også var hans debut-bog, er en af de største romaner nogensinde. At give dyr, i dette tilfælde kaniner, menneskelige følelser og problemer, er noget nær en genistreg. Læseren bliver så fanget af handlingen, at læseren til tider glemmer, at det rent faktisk er om kaniner, og ikke mennesker romanen handler. Det er virkelig en skøn bog, og en oplevelse man ikke skal snyde sig selv for.

Pigen i gyngen er en anden af hans bøger. Også her bliver læseren mystificeret og fastholdt hele bogen igennem.

Hundeflugten og Traveller er også begge fantastiske bøger, hvorimod bøger som Shardik og Maia aldrig rigtig nåede de andres kvalitet.

Uanset hvad, er Richard Adams en fantastisk forfatter, og han fortjener i den grad at blive læst og genlæst.

Pia Sandberg Nielsen
ForfatterLæs mere →

Nostalgi

Mange køber bøger fra dengang de var unge – det være Paw bøgerne, Jan bøgerne, Puk, bøgerne, Hanne bøgerne eller Kim bøgerne. I det hele taget ungdomsbøger er der stor interesse for.

Ungdom sidder stadig i vores hjerter, og lysten til at genlæse de dejlige historier, giver en lyst til på ny at erhverve serierne, så de står hjemme på hylderne, også til børnebørnene, som man gerne vil give en god læseoplevelse. Læs mere →

Hvordan overlever vi Amazons indtog i Danmark –

Hvordan overlever vi Amazons indtog i Danmark – erhverv 
Det første er Service og igen Service og atter KUNDESERVICE ikke at forglemme. Det er godt nok et fremmedord i mange internetforretninger, men det handler om service, service og atter service. 
Den almindelige detailhandel, skal have en internetbutik ind som supplement til sin almindelig butik og så skal der være oplevelser i den fysiske butik til kunderne, noget der overrasker. 
Som f.eks. da jeg kom ind i Vojens Boghandel, Wow – lige inden for døren var der kaffe og vinbutik – tilmed lige midt i Rådhuscentret hvor der i øvrigt var både Aldi og Kvickly. 
Det er det der skal til, en overraskelse, der får dig til at ville besøge butikken for andet end lige et fødselsdagskort, en bog, eller den kedelige blækpatron til printeren. 
Web-butikken skal også op på ”lakridserne”, det er nok ikke nok med den lille venlige robot nede i højre højne. Kunderne skal have fat i en levende person, når de møder udfordringer eller spørgsmål. 
Det vil modvirke butiksdød, og fremme danske web-butikker på bekostninger af de store globale butikker. 
Glem heller ikke den danske ånd – vi kan ikke li’ at blive mast af nogen som er alt for store. 
 Læs mere →

Hvem Amazoner ellers ?

Den tredje historie – Erhverv 
Hvem andre end Amazon har Amazoned? Det ligger lige for, den finansielle branche. 
Det startede mest udtalt med Baltica Holding A/S, men inden da, købte f.eks. de store banker stort op i provinsbankerne for i mange tilfælde senere at fusionere mere eller mindre frivilligt med den bank de havde købt aktier i – man kan vel sige de Amazoned de pågældende pengeinstitutter og deres aktionærer.
Foregår det så i dag. Ja det gør det. Man kalder de aktieposter man har for strategisk, men reelt er der tale om at tage handlefriheden fra en bank. 
Man kan også sige at bankerne Amazoner deres kunder, ingen renter på deres indlån, gebyr for at have en konto i banken, og der bliver taget rigtig ved, hvis man er en lille erhvervsdrivende. Så koster hver en overførsel et gebyr, kontoen koster pr. kvartal, hævekortet koster et årligt gebyr. Og bankkunderne kan ikke gå nogen andre steder hen, for bankerne har tilsyneladende ens kalkulationer, for det koster det samme raden rundt!  
Bankkunderne er med andre ord blevet Amazoned. 
Og Finanstilsynet og andre myndigheder gør ingen ting. Læs mere →

Og nu til nutiden –

Og nu til nutiden – erhverv 

historien om en virksomhed, en gigantisk virksomhed ved navn Amazon. Stiftet af Jef Bezos, der i dag er verdens rigeste mand. En mand der bruger alle midler, for at nå sine mål, som vel må sammenlignes med verdensherredømmet over forbrugerne. 

Et eksempel er historien om det tyske sandalfirma Birkenstock, stiftet 1774. 

En dag indløber der klage på klage til Birkenstocks kontor over elendige sandaler fra kunder. En undersøgelse viser hurtigt, at der er tale om kopiprodukter solgt gennem Amazon. Birkenstocks ledelse tager til USA og får et møde i stand med Jef Bezos, blot for erfarer, at Amazon i mellemtiden har købt hele virksomhedens varelager, således ledelsen i Birkenstock ikke længere havde rådighed over egen virksomhed og kunder!
 
Det var ikke første gang, en virksomhed havde oplevet denne metode fra Amazon side, det kaldes at blive Amasoned.
 
At det er noget svineri, kan alle vel hurtigt blive enige om. Og her kommer sammenligningen med historie fra i går ind. 

For det første ligner det en form for afpresning, i dette tilfælde af Birkenstock fra Jef Bezos side. Han har ikke ved reel handel på en gang købt hele varelageret. Men må have haft mellemmænd til at indkøbe for sig, således Birkenstock ikke anede det uvejr der trak op, ellers havde Birkenstock sagt: Nej tak til ordrerne. 

Der kan være tale om en grænseoverskridende kriminalitet, som bør efterforskes og stoppes. 

Er det lovligt, som i tilfældet med en dollar annoncen, bør der laves en lovgivningen på internationalt nivue. Danmark og EU bør så gå forrest, der i påkommende tilfælde gør det strafbart, at handle som Amazon gjorde mod bl.a. Birkenstock.
 
Det kan ikke gå for langsomt, for ellers kommer vi til at se tomme butikslokaler i alle vores byer, blot for at Jef Bezos kan fylde endnu flere dollars i sine lommer. 

Fortsættes i morgen 

Kilde: DR's Nyhedspodcast fra mandag den 7. september 2020: Genstart: Amazon er sulten.Læs mere →

En sjov historie

der kan læres af!

Lige omkring år 1900 kunne der læses denne Billet mærke annonce i et californisk dagblad: ”De har endnu 30 dage til at sende Deres ene dollar til billet mrk. …. 

Dagen efter var der endnu en annonce i samme dagblad:

De har endnu 29 dage til at sende Deres ene dollar til billet mrk. ….

Hver dag var annoncen i dagbladet, kun var tallet ændret. 30tedagen, var teksten: I dag er det sidste dag, hvis de vil sende Deres ene dollar til billet mrk. ….  

Annoncøren blev millionær på 30 dage, i alt sendte 2.485.687 amerikanere en dollar til billetmærket. 

Myndighederne tiltalte annoncøren. Anklaget for bondefangeri. Flere ugers retssag fulgte, så fulgte dommen en pure frifindelse. Annoncøren havde ikke garanteret dollar-indsenderne nogen form for modydelse. Blot gjort folk opmærksom på, at de havde så og så mange dage til at indsende en dollar til annoncørens billet mrk. Hvilket var den pure sandhed., da han ikke drømte om at indrykke nye og tilsvarende annoncer. I hvert fald ikke i samme dagblad og under samme billetmærkenummer. 

For at undgå gentagelser blev der i lyntempo gennemført en lov, gennem anonyme annoncer.

Loven gælder stadig og blev i lyntempo kopieret i de fleste lande, herunder i Danmark, således man undgik en tilsvarende sag.

Fortsættelse følger i morgen …  

Dokumentar: Historien har jeg fra: Aktuel Rapport af Anders Eriksen m.fl.: BILLETmrk. Læs mere →

Intet læsestof er for mig bedre end digte

Elsker disse poeter, der krænger deres inderste sjæl ud i deres digte, nogen er meget alvorsfulde, andre med lune og blink i øjet. Tag Benny Andersens digt, Den dovne digter. En blank side med et punktum nede i højre hjørne. Det der da både genialt, morsomt og ikke til at stå for. Eller hans digt Diæt, der slut af med: … pandekager ligger for fladt i maven. Haps Haps Haps! Men der er andre, er lige faldet over en digtsamling fra 1965 af journalisten og digteren Olaf Becker, Fra mit vershus. Han udtrykker sin copyright med et digt: Eftertryk er ikke tilladt. Rendyrket humor. En oplevelse værd.  

Kai HoffmanLæs mere →

Vi holder af vores dyr

 Hvad enten det er kat, hund, hest, papegøje, marsvin eller et helt andet dyr vi har anskaffet os. Derfor er det også altafgørende at vide alt om disse husdyr, som let kommer til at stå os mennesker rigtig nær. 
Heldigvis er der skrevet mange og gode bøger med vejledning om opdragelse, træning, kost, sygdom osv. Det handler kun om at skaffe sig en af disse gode bøger, så du står godt rustet eller måske kan få løst et problem med dit dyr. 
Det allerbedste er inden du anskaffer dig et dyr, at anskaffe dig bogen om netop det dyr du vil købe, sætte dig godt og grundigt ind i hvilken race og art der passer til dig, og den tid du har til rådighed til at opfylde dyret behov. 
At tage et dyr til sig, er ingen leg, det er en ven for livet. Læs mere →

Negative renter og høje gebyrer

Vi er i bankernes vold. Var det en plan?
Først skulle vi alle have en løn checkkonto – den var gratis.
Sådan fik de lokket alle lønmodtagere ind i folden til en begyndelse. 
Der blev udarbejdet edb-programmer til arbejdsgiverne, så de kunne håndtere A-skat, A.T.P og udbetaling af restlønnen til arbejdstagerens løn-checkkonto. 
Løn-checkkontoen gav dog en lille rente af sit indestående – dengang. 
Der gik nogle år, så fik indehaverne af løn-checkkonto at vide – at hvis de brugte mere end 25 checks om måneden, kostede det gebyr, nogle banker tog ligefrem penge for nye checkhæfter. Gebyr-gribben viste sit hoved. 
Bankrådgiveren blev opfundet. (Et mere retvisende ord er vel bankproduktsælgeren), de solgte dig kapitalpensioner osv. hvorpå du fik skattefradrag og gode renter af dit indestående. 
Så fik vi et plastik-hævekort – Dankortet – Masterkort osv. til små penge og pludselig en dag kunne checks ikke længere bruges. 
Nu koster et Dankort et årligt gebyr på langt over 100 kr. 
Du betaler et gebyr for at have din konto pr. år.
På din kapitalpensionskonto betaler du uanset indestående negativ rente. 
Gebyrerne stiger og stiger. 
Har du opsparingskonti – nul i rente. Har du mere end et givent beløb, skal du betale negativ rente til banken! 
For bankerne er det blevet et ta selv bord.
Alt imens stiger bankernes overskud til astonomiske højder.
Vi må stå sammen og kræve dette ophører.
danmarksjord@gmail.com

Læs mere →

Margit Söderholm

En af mine absolutte yndlingsforfattere er den svenske Margit Söderholm. Hendes bøger var nogle af de første voksenbøger, jeg læste som ung teenager, og jeg nyder stadig at genlæse flere af hendes romaner.

Hun skriver i et letforståeligt sprog, og hun mestrer til fulde at gøre sine personer levende og virkelige for læseren.
 
Kærlighed er hendes hovedtema, men hun kommer vidt omkring i den menneskelige natur, og hverken helten eller heltinden er malet i et lyserødt skær. Man kommer meget let til at holde af hendes personer, som altid er skildret på både godt og ondt.

En af mine favoritter er Driver dug, falder regn, hvor man følger to generationers glæder og sorger i en lille svensk bygd. Som ung pige er det næsten umuligt ikke at blive en smule forelsket i Spille-Jon. Han er på en gang både helt og offer.

I alle hendes bøger finder man en helt speciel form for varme og hygge, som gør at man ofte vender tilbage for at få en lille dosis svensk varme.

Man føler sig altid tryg og godt tilpas med en Söderholm-bog, og har du ikke læst noget af hende, vil jeg varmt anbefale denne forfatter.

Af andre titler vil jeg også lige nævne Al jordens herlighed, som på mange måder minder om Driver dug, falder regn, og hvor nogle af personerne optræder i begge. Igen har den samme tema - kærlighed og livet i en svensk bygd.

Er du til serier har hun skrevet Hellesta- serien som er en omfattende slægtsroman om familien på herregården Hellesta.

Pia Sandberg Nielsen 
Forfatter 

Læs mere →

Vi nærmer os oktober –

men også ”Dage i oktober 43” hvor ca. 7000 danske jøder blev hjulpet til Sverige, efter den tyske besættelsesmagt havde beordret alle danske jøder udleveret. 
Endnu engang satte den tyske besættelsesmagt det danske demokrati under stærkt pres – til de yderste. Heldigvis var der folk, der lod oplysningen om denne forestående skændige gerning tilflyde det jødiske samfund og modstandsbevægelsen, og i dag kan det danske folk bryste sig af disse redninger. Men det var mennesker, der var fortvivlede og forvirrede, skræmt til at være modige, ikke fordi de var modige. De flygtede for at redde deres liv. 
Det skal vi danskere måske tænke på, når en flygtning banker på vores dør i dag. De kommer fra krig, bomber og forfølgelse, med samme oplevelser i bagagen, lige som de danske jøder, dengang i 1943, da de danske jødiske flygtninge blev pænt modtaget af vores svenske broderfolk. Tak til dem. Læs mere →

Forfatterinden Dorrit Willumsen

Forfatterinden Dorrit Willumsen, blev 80 år den 31. august. Hun har en lang forfatterkarriere bag sig, hvor hun har skrevet romaner, noveller, skuespil, digte og erindringer. 
Hendes seneste roman er fra sidste år: Løg trækker tårer.


Læs mere →

Det er snart tid til efterårsferie -

oktober vinker forude og efterårsferien, den skal planlægges. 
Skal du ud og rejse, er et godt tips at kikke under rejsebøger/guides. Har du bestemt dig til at blive hjemme og bage boller med dine børn eller børnebørn, er der mange bagebøger under mad & gastronomi eller kogebøger. Mulighederne er mange, skal du i sommerhuset med en stabel krimier, se under krimi/spænding eller skal det lokalhistoriske udforskes, kik under lokalhistorie, mulighederne for inspiration er mange, kik i søgefeltet kategorier, det fjerde felt når du søger en bog og blive inspireret. 
www.bogbasen.dk Læs mere →

I morgen er det den 1. september 2020

og efteråret banker på døren. Vores kastanjetræ står allerede med brune krøllede blade og ser træt ud. Under vores blodbøg er de første svampe groet frem. De er dog ikke spisesvampe, det er grøn fluesvamp. For den ikke trænede svampeplukker, er en god svampebog nødvendig, hvis man vil gå på svampejagt. Gode svampebøger finder du under BOTANIK eller NATUR. 
Begynd endelig ikke uden, f.eks. er grøn fluesvamp så giftig, at den kan medføre døden at indtage. 
Men ellers rigtig god fornøjelse med svampesamleriet.  Læs mere →

Henning Berg Fonsmark 1926 – 2006

Henning Fonsmark 1926 – 2006 ;

Dansk litteraturhistoriker, forfatter og chefredaktør for kulturtidsskriftet Perspektiv, Berlingske Aftenavis, Weekendavisen, Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen.
Henning Fonsmark har skrevet romaner og bøger om politik, filosofi, litteratur - herunder bl.a. Historien om Den Danske Utopi (1990) og Den Suveræne Dansker (1991).

Berlingske Tidende har indstiftet en pris – Henning Fonsmark prisen. 

Absolut et bekendtskab værd, hvis du vil provokeres i dine egne holdninger. Læs mere →

Medierne kalder det en SKANDALE –

de tager fejl – det er et angreb på demokratiet i Danmark. 
Det forlyder at Forsvarets Efterretningstjeneste øverste chef Lars Findsen er blevet fritstillet fra sit job, for at have løjet, fortiet og for at have undersøgt et medlem af det demokratiske af Folketinget nedsatte Tilsynet med Efterretningstjenester, uagtet Forsvarets Efterretningstjeneste, kun må agere uden for landets grænser. Altså et direkte lovbrud. 
At Forsvarets Efterretningstjeneste går uden for de rammer der er lovbestemt for deres virke, må få øjenbrynene helt op i panden på alle folketingsmedlemmer. 
For det er tilsyneladende ikke kun i Forsvarets Efterretningstjeneste ulovlighederne florerer, der trækkes tråde ind i regeringen til Forsvarsministeriet. Det skyldes en helt igennem forkert kultur i den måde man tiltrækker embedsmænd og i øvrigt ”straffer” dem efter fejl på. 
Lars Findsen er jurist – så kan må kende loven. Han startede i Datatilsynet og kom senere til Justitsministeriet, hvor han var indtil 2002, hvor han blev hentet til Politiets Efterretningstjeneste, hvor han var til 2007. Hvorfor kun i 5 år, må alle spørge sig selv om i dag. Er der noget vi ikke har fået oplyst om årsagen til jobskiftet fra chef for Politiets Efterretningstjeneste til departementchef i Forsvarsministeriet? For de efterfølgende stier som Lars Findsen har trådt, taler måske et sprog om, der kan have været problemer, offentligheden er blevet foreholdt. 
For hvad sker der i 2015 – chefen for Forsvarets efterretningstjeneste var Ahrenkiel, den nu bortviste departementchef i Forsvarsministeriet. 
De byttede så og sige kasketter i 2015. Meget belejligt, så havde de noget på hinanden til skade for os alle sammen og vores demokrati. 
Ahrenkiel har så i mellemtiden formået at lave endnu en skandale, så han skulle degraderes til ambassadør i Berlin. Skal jeg kalde det statens måde at yde gyldne håndtryk på, i stedet for at fyre en uduelige medarbejder og lade en ny ærlig medarbejder komme til. 
Nu er deres loge bristet, spørgsmålet er bare hvor mange af fortidens forsvarsministre disse eksperter i blå briller og fupskæg, de har fået trukket ind i deres løgne og spin. 
Et brændende spørgsmålet er, hvor mange ”loger” er der i de forskellige ministerier og deres diverse underorganer, hvor noget tilsvarende kan foregå. Det medierne kalder skandaler, tyder på der er mange. 
Lad os håbe de bryder sammen inden folket gør oprør mod disse undertrykkere, der modarbejder vore demokratiske demokrati. 

Det må være indlysende, at de der intet ulovligt har gjort, der ikke er til fare for rigets sikkerhed, får besked direkte fra regeringen om de har været registreret i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Kai Hoffman 


Læs mere →

BENGT JANUS NIELSEN

dansk forfatter 1921 - 1988 

De fleste kender nok Bengt Janus Nielsen under pseudonymet Jens K. Holm, under hvilket havn han skrev sine Kim bøger. 
Hans skrev også under sine Hanne bøger under pseudonymet Britta Munk fra 1953.
Ligeledes skrev han under pseudonymet Peter Sander, men også under sit rigtige navn.
Ialt er det blevet til ialt 46 titler. 

1. Strit, 1943
2. Fem små matroser, 1948
3. Per og Buller, 1950
4. Hanne, 1953
5. Hotel Hanne, 1953
6. Hanne og hoteltyven, 1953
7. Hands up, Hanne, 1954
8. Hanne på Hillside, 1954
9. Hæng i, Hanne, 1954
10. Hanne får en ven, 1955
11. Hanne i knibe, 1956
12. Hanne til søs, 1956
13. Hanne på sporet, 1957
14. Hanne og den hvide kanin, 1957
15. Hanne i sving, 1957
16. Kim & Co., 1957
17. Kim og den forsvundne skat, 1957
18. Kim og betjenten der blev væk, 1957
19. Hanne i Paris, 1958
20. Hanne tager affære, 1958
21. Kim og det store kup, 1958
22. Kim og det mystiske hus, 1958
23. Mysteriet i vandmøllen, 1959
24. Hanne og Tom, 1959
25. Kim på sporet, 1959
26. Kim og den blå papegøje, 1960
27. Kim og den oversavede dame, 1960
28. Kim og spionerne, 1960
29. Kim og de skjulte juveler, 1961
30. Blues for Kitty : En kriminalroman, 1962
31. Døden kommer til middag, 1962
32. Kim og den røde hane, 1962
33. Kim og læderjakkerne, 1963
34. Kim og smuglerne, 1963
35. Kim og den usynlige mand, 1964
36. Kim i knibe, 1964
37. Kim ta'r affære, 1965
38. Kim og togrøverne, 1965
39. Kim slår igen, 1966
40. Kim klarer alt, 1966
41. Kim og den gavmilde tyv, 1968
42. Kim og den platfodede mand, 1969
43. Kim og bankrøverne, 1970
44. Kim og den første klient, 1971
45. Kim og den brækkede kniv, 1971
46. Kim og edderkoppen, 1973
Læs mere →

Den 20. august 1941 –

En skammens dag for Danmarks folkestyre og vores demokrati, for denne dag forbød Folketinget Danmarks Kommunistiske Parti ved lov at eksistere. 
Ingen tvivl, det var efter pres fra besættelsesmagten, men det undskylder ikke. Mange kommunister blev interneret. Heraf mange forfattere, bl.a. Hans Scherfig. 
Loven blev også den direkte årsag til udgivelsen af DET ILLEGALE LAND & FOLK.
Børge Houmann har samlet og redigeret disse illegale blade og andre publikationer fra Danmarks Kommunistiske Parti i 4 bind, der er udgivet af Forlaget ZAC i 1979. Læs mere →

HVAD VIL BANKERNE GØRE -

Hvis regeringen vælter en ekstraskat over på dem som følge af den foreslåede pensionsreform?

Selvfølgelig vil bankerne vælte denne omkostning over på deres brugere. Dig og mig. Det bliver ikke bankerne der kommer til at betale, de hæver deres gebyrer, deres negative renter på vores pensionskonti, og hvis vi har større beløb indestående, vil de hæve denne negative rentemarginal til deres fordel.  Deres kreativitet kender ingen grænser.

Det vil blive en ny indtægtskilde for bankerne.

Først vil de som en kysk ung pige sige fra. Derefter vil de rage til sig, således den skat de kommer til at betale, kommer flerfoldigt tilbage i kassen. Du og jeg kommer til at betale.

Hvis du i dag betaler negative renter af dine penge, bør du måske overveje andre muligheder. De findes.

Du kunne kontakte: Danmarksjord@gmail.dk der gratis rådgiver, som et alternativ til at blive flået.   

 Læs mere →

Danmarks store trillerforfatter -

Leif Davidsen rundede 70 år den 25. juli 2020.

Har du ikke læst en af hans 32 bøger endnu, så er tiden inde. Køb en bog og tag den med på ferie - og du er fan for altid, vælg fra listen 

Uhellige alliancer, 1984
Den russiske sangerinde, 1988
Den sidste spion, 1991
Den troskyldige russer : roman, 1993
SNG - den vaklende gigant, 1993
Forræderen og andre historier, 1995
Den serbiske dansker : roman, 1996
Den russiske trilogi : Den russiske sangerinde, Den sidste spion, Den troskyldige russer, 1997
Danske øjeblikke : danske pressefotos i 100 år, 1998
Lime's billede, 1998
Måne over Moskva, 1998
Østfronten, 1999
Bidrag, 2001
De gode søstre : roman, 2001
Den spanske duo : Uhellige alliancer, Lime's billede, 2002
Dostojevskijs sidste rejse : en personlig beretning om et lands forvandling, 2002
Ti minutter i vor tid, 2003
Fjenden i spejlet : roman, 2004
Den ukendte hustru : roman, 2006
Balkan-trilogien : Den serbiske dansker, De gode søstre, Fjenden i spejlet, 2006
På udkig efter Hemingway : roman, 2008
Min broders vogter : roman, 2010
En julegave, 2011
Utahs bjerge og andre historier, 2011
Hotel Jean Bart har ikke internet, 2012
Patriarkens hændelige død : roman, 2013
Steinbecks spøgelse : jagten på en forfatter : rejseerindringer, 2014
10 minutter i vor tid, 2015
Djævelen i hullet, 2016
Ravnens Rede : en gotisk fortælling, 2017
Tag ikke imod en pølse i Moskva og andre historier, 2018
Forræderens børn, 2020Læs mere →

Burmeister & Wain

udgav i 1959 en bog som de forærede i hovedtræk til forretningsforbindelser i ind- og udland i 2000 nummererede eksemplarer. 
Bogens titel: GAMLE SKIBE GAMLE HUSE – en bog fra Christianshavn er skrevet af Mogens Lebech, der tager læseren med tre hundrede år med tilbage i tiden og fortæller om de mennesker der har haft indflydelse og har bebygget Christianshavn. Selvfølgelig runder Lebech Burmeister & Wain's indflydelse på bydelen, som har været ganske betydelig gennemårene fra stiftelsen i 1865. Bogen blev i begrænset omgang 
Alle med historiske interesse for bygninger, erhvervshistorie og bydelsudvikling må ganske enkelt læse denne bog, der rummer et utal af gengivelser af stik, malerier kort o.m.a. Der er ikke blevet sparet på noget i forbindelse med udarbejdelsen af bogen, mange gengivelser er i farve. Rigtig god fornøjelse.  Læs mere →

Din ØK’s H. N. Andersen og Danmark under Verdenskr

Udarbejdet på grundlag af Etatsråd H. N. Andersens optegnelser, Breve o.a. dokumenter af
Frantz Dahl – Knud Fabricius – H. Stein. 
Redigeret af Hans Chr. Bjerg og Jens Mortensen. 
Denne bog bliver til på grund af Jens Mortensens fascination for ØK’s grundlægger H. N. Andersen og Kompagniet, der startede i hans 14 års alder, hvor han havde læst bogen ”Eventyret om ØK”. Det udviklede sig for Jens Mortensen således han søgte og fik ansættelse i ØK i 1953.
Jens Mortensen fortæller til ØK klubbens blad og til mig ved mit besøg:
Min interesse er fortsat usvækket for at undersøge, hvad der var myter og virkelighed omkring HNA’s fredsmægling under 1. Verdenskrig og hans udnævnelse til Ridder af Elefanten. 
På Rigsarkivet faldt jeg over et notat om, at HNA havde skrevet en bog, ”Danmark under Verdenskrigen” som var trykt i blot 30 eksemplarer. Han behold de 8 eksemplarer til sin familie, gav et eksemplar til hhv Det Kgl. Bibliotek og Biblioteket i Århus. De resterende 20 eksemplarer forærede han til Kong Christian den X. 
Bogen måtte ikke hjemlånes, så Jens Mortensen sad uge efter uge på Det Kgl. Bibliotek og skrev om HNA’s mange mæglingsmissioner på ØK-skibe til St. Petersborg, Berling og London under Verdenskrigen. 
En dag var Jens Mortensen på hollandsk bogauktion ved Helligåndshuset på Strøget i København og blandt ca. 80.000 bøger fandt han en stor tyk foliant med ovenstående titel. Pris kr. 100 og nu kunne Jens Mortensen sidde og skrive videre i ro og mag. 
På grund af mange andre arbejdsopgaver, lå opgaven ufærdig hen indtil Jens Mortensen mødte Hans Christian Bjerg.    
De fik et legat til at gøre arbejdet færdig og bogen blev trykt.
En spændende beretning om en bogs tilblivelse og om to spændende mennesker, N. H. Andersen og Jens Mortensen. 
ØK klubben har endnu nogle få eksemplarer af bogen til salg.  


Læs mere →

Rosa Abrahamsen, digter

var indtil hun i 1952 26 år gammel, under den store polio-epidemi blev ramt af polio og indlagt på Blegdammens Hospital i København tilskærerdirektrice, manneguin og mor til en dreng og en pige.

Rosa Abrahamsen blev kendt som "Blegdammens Rose" fordi hun trods sin svære sygdom fra sygesengen beholdt sit humør og herfra skrev digtsamlingerne "De store skibe" udgiver første gang 1956 og "De Gyldne Timer" og udgivet 1958.

Flere af digtene er sat i musik. Mest kendt er "Hænderne" og "De store skibe" fra digtsamlingen "De store skibe" der er sat i musik af Hugo Gyldmark. 

Første pladeudgivelse af "Hænderne" og "De store skibe" var på Pladeforlaget FELIX F94 med sangerinden Randi Teglbjærg og ved flyglet Kjell Olsson. I forbindelsen med udgivelsen skriver digteren Rosa Abrahamsen: "Med disse to digte har jeg ikke udelukkende ville tale til syge, men også - eller måske navnlig - til de raske. Når man er syg er hele tilværelsen så forenklet og ligetil. Er man rask, er det straks meget sværere at få øje på "De store skibe" - disse skibe som venter med deres last af drømme, håb og længsler, når alt andet er glippet". Signeret Rosa Abrahamsen, Blegdamshospitalet. 

Rosa Abrahamsen døde i 1964 af sin sygdom på Blegdamshospitalet. 

Digtene er igen højaktuelle her under Covid-epidemien. 

Læs mere →

Læs historiske romaner

Min interesse for historiske romaner begyndte, da jeg som barn faldt over Herta J. Enevoldsens store produktion af bøger om kongelige personer. Bøgerne er skrevet til børn og unge, og foruden spændende og interessante historier får man også en masse historisk viden. Hvad mere kan man ønske sig - at blive underholdt og lære en masse på samme tid. Mine yndlingsbøger var bøgerne om komtessen fra Clausholm, men også bøgerne om den hollandske Dyveke, der blev Christian II's store kærlighed, var jeg meget betaget af,
Der findes et utal af historiske romaner, heldigvis. Ken Folletts Jordens søjler hører til blandt mine favoritter inden for den genre. En anden historisk skildring der gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste den for snart mange år siden, er Polen af James A. Michener. For mig er en god historisk roman, en bog der tager udgangspunkt i en bestemt person eller begivenhed med de korrekte historiske facts, og så skal den selvfølgelig også være underholdende.
Er man mere til facts end fiktion har jeg med stor glæde læst Rie Krarups Kvindelist og kongelast, der omhandler en række kvinder, der havde nær tilknytning til danske konger.

Pia Sandberg Nielsen
forfatter


Læs mere →

Læs historiske romaner

Min interesse for historiske romaner begyndte, da jeg som barn faldt over Herta J. Enevoldsens store produktion af bøger om kongelige personer. Bøgerne er skrevet til børn og unge, og foruden spændende og interessante historier får man også en masse historisk viden. Hvad mere kan man ønske sig - at blive underholdt og lære en masse på samme tid. Mine yndlingsbøger var bøgerne om komtessen fra Clausholm, men også bøgerne om den hollandske Dyveke, der blev Christian II's store kærlighed, var jeg meget betaget af,
Der findes et utal af historiske romaner, heldigvis. Ken Folletts Jordens søjler hører til blandt mine favoritter inden for den genre. En anden historisk skildring der gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste den for snart mange år siden, er Polen af James A. Michener. For mig er en god historisk roman, en bog der tager udgangspunkt i en bestemt person eller begivenhed med de korrekte historiske facts, og så skal den selvfølgelig også være underholdende.
Er man mere til facts end fiktion har jeg med stor glæde læst Rie Krarups Kvindelist og kongelast, der omhandler en række kvinder, der havde nær tilknytning til danske konger.

Pia Sandberg Nielsen
forfatter


Læs mere →

Bøger er som venner


09. juli 2020

Hvis jeg sammenligner min nærmeste omgangskreds med bøger, er de fleste typer repræsenteret. Det tror jeg, de fleste kan nikke genkendende til. Vi har alle en, vi kontakter, når vi er i humør til at grine. For mig er den bog Tre mænd i en båd af Jerome K. Jerome. Så er der bogen/vennen til en stille hyggestund en kold vinterdag. Her har jeg ofte grebet fat i Margit Söderholm's Driver dug, falder regn, eller Kaninbjerget af Richard Adams. Har man lyst til gys, er Dyrekirkegården af Stephen King et godt bud. Nogle bøger ynder man at læse på bestemte årstider, eller ved bestemte højtider. Min mor læser for eksempel hver sommer Ernst Hemingway's Øen og havet, hvor andre mener krimier a la Elsebeth Egholm hører den årstid til. Der er en bog til hvert humør, ja lejlighed og årstid.
Så er der vennen, man har mistet kontakten med, men som ofte spøger i baghovedet. Den bog man læste da man var barn, ung eller nygift. Den bog der betød rigtig meget for en, men som man aldrig har fundet hos boghandleren. Den bog man altid holder udkig efter på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. I mit tilfælde var det Tordenskyen af Mary O'Hara, som jeg var så heldig at falde over i en genbrugsbutik for et par år siden. Det er bare så skønt af støde ind i en god gammel ven, og et virkelig godt sted at genfinde gamle venner eller få nye bekendtskaber er her på bogbasen.dk.Læs mere →

Tysk storkapital og John Mogensen

John Mogensen (1928-1977) er igen aktuel som nogen sinde. Hans vise fra 1972, Danmarks Jord for de danske, som John Mogensen også skrev musikken til, er blevet mere end aktuel igen.


Og hvorfor så det?

Ifølge en artikel i Landbrugs-Avisen den 4. juli 2020 side 8, har to tyske selskabet købt for 400 mio.dkr. jord - opgjort til 3000 ha. gennem længere tid! 

Hvor længe er Sønderjylland dansk på disse vilkår dansk? Tiden er inde til et modangreb, både af hensyn til at Sønderjyllands jord forbliver på danske hænder, men også for at unge danske landbofamilie kan få foden under eget bord - om ikke andet som gode forvaltere at dansk eget ejendomme. 

Lyt på YouTube til John Mogensens sang, den er mere end aktuel. 

Hans Henrik Hansen 

Slut op om danmarksjord på danmarksjord@gmail.com og lad os gøre noget sammen mod denne tredje Slesvigske krig erklæret af tysk storkapital.  

 
John Mogensen: Danmarks jord for de danske (1972)

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.

Kanoner ladte med guld
står parate ved vor grænse klar til aktion.
Civile millioner fra syd gør sig rede
økonomisk til en kæmpe invasion.
Hvad fortidens hære ikke ku‚ klare
med vold kan nu ordnes pr. kontrakt,
blot en pen og et stykke papir, op med bommen,
og så ind med den fremmede magt.

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.

Det danske sprog har et særpræg
som skal bevares med en særlig respekt.
Det tales og synges fra egn og til egn
vi behøver ingen fremmede dialekt.
Men landet er truet, visse personer
gi´r fa´n i vor gamle kultur.
Det er på tide at Holger på Kronborg igen
li´som før vågner op af sin lur.

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.Musik & tekst af John Mogensen. Udgivet 1972.t


Læs mere →

Et drama i naturen - er rå mod mårhund

Mårhund

På ejendommen hvor www.Bogbasen.dk i det nordfynske bor, har en mårhundfamilie slået sig ned. 

En tidligt morgen var jeg uden at lufte min jagthund, han hedder Leslie, vi gik langs med vandløbet, og godt 200 meter nede er en lille lund, tog Leslie stand. På den modsatte side af vandløbet kæmpede en rå for sit ene lam mod en mårhund. 

Råen tabte trods Leslies gøen og kast med sten, Råen stak af med sit anden lam og mårhunden fik sit bytte. 

Nu er der heldigvis sat fælde op for mårhunden så vildet igen kan få ro.Læs mere →

Danmarks mest læste forfatter

I har sikkert gættet det, Bjarne Reuter, fyldte 70 år den 29. april i år. 

Men mere end  70 bøger bag sig, er han værd at hylde. Det er han blevet med mange hæderspriser og det talrige gange. 

Bjarne Reuter er en meget søgt fortatter på www.Bogbasen.dk

Hans debutbog var "Kidnapning" Branner og Korchs Forlag i 1975. 

Hans produktion har været børne og voksenbøger. 

Hvis I ikke har stiftet bekendtskab med Bjarne Reuter før, er det på tide - mange af hans bøger, specielt hans børnebøger, er blev filmatiseret - lad mig nævne Busters Verden og Zappe Brønshøj.

Lad mig nævne nogle af hans bøger, så kan I selv springe videre der fra:
Når snerlen blomstrer, Vi der valgte mækevejen, Langebro med løbende figurer, Prins Faisals ring, løgnhalsen fra Umbrien. 

Mange af Bjarne Reuters voksen bøger er eminent gode krimier. 

Rigtig god fornøjelse. Læs mere →

Den 5. maj ringede telefonen

hos Bogbasen.dk. Det var Jens fra København.

Jeg vil gerne købe Danske flasker – Fra renæssancen til vore dage af Mogens Schlütter, Udgivet på Nyt nordisk forlag Arnold Busch i 1984, men hvordan kan jeg modtage bogen? Postvæsenet har ikke tid at vente til jeg får trykket dem ind i opgangen, jeg er dårligt gående med to krykker. Meget post går retur derfor. Min kone og jeg kan ikke gå ud på grund af Corona, min kone har meget dårlige lunger!

Bogbasen.dk sender med DAO, vi kan ordne det sådan, at de aflevere pakken på adressen, så kan du hente din pakke ved døren. DAO hænger pakken på håndtaget en tidlig morgen, det vil du modtage en SMS om.

Jens: Det går ikke – jeg bor på Vesterbrogade i København.

Det kan jeg godt se Jens. Bogen befinder sig i Aalborg. Jeg kan få den sendt til mig personligt, hvis du kan vente 14 dage med at modtage den, for da skal jeg til København, så vil jeg som service levere bogen til dig.

Jens: Tak meget gerne. Nu har jeg ventet på bogen i 35 år, så det går nok med 14 dage mere. Den er ikke let at finde.

Bogbasen.dk bestilte bogen i Aalborg, men skæbnen brød ind og bogen kom ikke frem. Efter en uge efterlyste Bogbasen.dk pakken med bogen hos DAO. Den var væk!

Sørgeligt! Informerede Jens om de sørgelige kendsgerninger.

Den 6. juni tikkede en SMS ind – du kan afhente din bog hos OK i Otterup. Alt var glemt om Danske Flasker. Hvad var det for en pakke?

Ringede straks til Jens efter åbningen af pakken, der blev kendeligt glad. Vi aftalte, jeg kom forbi den 16. juni om formiddagen.

Jens fik sin bog, og jeg mødte et spændende menneske, som jeg godt kunne have brugt mere samtaletid med. Jens viste rundt i sit hjem og viste dejlige teatertegninger af Hans Bendix med flere. Vidunderlige bøger blev fremvist. Desværre var tiden knap for mig denne dag; i bilen ventede min kone, vi skulle til min fru moders 93 års fødselsdagsfrokost. Læs mere →

Forfatterinden Pia Sandberg Nielsen -

og hendes første roman

FUCKING ENGLE


Eksisterer evig forudbestemt kærlighed? Twin
flames? Eller er det bare en romantisk skrøne?
Findes Gud? Findes der virkelig engle? Og hvis
der gør, blander de sig så i vores liv? Hjælper de
os? Leder os på rette vej? Er hele livet bare en
række tilfælde, eller er der en større mening med
alt, hvad der sker?
En overordnet plan?
Hvordan former en ganske almindelig kvindes liv
sig med en smule himmelsk indblanding?
Et er sikkert, har man først stiftet bekendtskab
med den spirituelle verden, bliver ens liv aldrig
det samme igen.

Bogen er på 272 sider, Blødt omslag med flapper, Pris 259,95 (ISBN  978-87-7218-632-0)

Du kan bestille bogen på Support@Bogbasen.dk så længe lager haves. 

Til Bogbasen.dk skriver Pia Sandberg Nielsen om vejen til sin debutroman 

Fra læsehest til forfatter.
 
Lige fra barn af har jeg læst alle de bøger, jeg kunne komme i nærheden af. Som regel flere bøger om ugen. Altid snuden i en bog. 
Som voksen fortsatte interessen, og med tiden havde jeg fået en ret omfattende bogsamling, og erhvervet mig en masse viden om litteratur.
En dag hvor jeg diskuterede bøger med min moster, foreslog hun mig, at jeg selv skulle skrive en bog. Min første tanke var: Det kan jeg ikke, alle de gode historier er allerede skrevet.
Men selvfølgelig er de ikke det. Der er tonsvis af gode historier, der bare venter på, at nogen vil skrive dem.
Jeg fandt min inspiration i det spirituelle univers, og da først idéen var plantet, kom historien stort set af sig selv - som om den bare havde ligget og ventet på, at jeg skulle blive klar til at give den form. For mig er det lige så stor en oplevelse at skrive en bog, som at læse den - nej det er bedre, for så kan man styre handlingen og personerne efter eget ønske. Bogen hedder Fucking Engle, og handler selvsagt om engle, men også om skæbnebestemt kærlighed.
Min moster døde desværre inden min bog blev udgivet, men jeg er sikker på, at hun ville have kunnet lide den, og jeg vil altid være taknemmelig for, at hun gav mig idéen.
 
Pia Sandberg Nielsen


Læs mere →

Digteren Morten Nielsen, født 1922 - død 1944

Morten Nielsens pen blev alt for tidlig tavs efter et vådeskud fra Citronen den 30. august 1944.


Et vådeskud der i dag sættes spørgsmålstegn ved, da journalistisk efterforskning har afdækket at Morten Nielsen inden vådeskuddet havde et forhold til Citronens hustru!

Men frihedskæmperen med den følsomme digterpen blev tavs ved denne ulykkelige hændelse.  En eneste digtsamling nåede Morten Nielsen selv at udsende "Krigere uden Vaaben"

Eftertiden har fået indsigt i Morten Nielsen liv gennem bl.a. i 80 af hans brev skrevet til hans mor og hans studenterkammerat, (Breve til en Ven), der som Morten Nielsen blev frihedskæmper og døde i tysk koncentrationslejr. I disse breve får vi indblik i Morten Nielsens liv, blandt.andet hans venskab med Tove Ditlevsen og hendes mand Viggo F., der var udgiver af Vild Hvede. 

Efter Morten Nielsen død udkom bl.a.: "Efterladte digte".  


 


 


Læs mere →

VELKOMMEN TIL BOGBASEN.DK'S BLOG

Dette er Bogbasen.dk første blogindlæg. Indlæggene vil følge i en lind strøm fremover. Heri vil Bogbasen.dk berette om nyt fra Bogbasen.dk's og fra bogens Verden og Verden udenfor. Det vil blive indlæg om stort og småt om det der rør sig.

I den sidste tid, er der på Bogbasen.dk blevet solgt en del klassiske krimier af Agatha Christie, Simenon og Edgar Wallace. Men også Ed McBain og Ian Flemming bøger
er blandt bogkøbernes foretrukne sommerlæsning. 

Da der i ugen holdes auktion over en større dedikationsamling af Dan Turèll, var det måske en ide at gennemse hylderne for eventuelle tilsvarende eksemplarer og holde sig orienteret om prislejet! Bogbasen.dk vil selvfølgelig holde jer orienteret her. 

Næste gang lidt og digteren Morten Nielsen. 

På gensyn 

Bogbasen.dk 
Læs mere →