Senest opdateret 2. juni
1. udgave fra 2011 på forlaget Niche
Kategorier: Mad & gastronomi, Øvrige
pris: 120 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 700 gram
Mennesket har fremstillet og spist ost igennem årtusinder. Indtil for 150 år siden foregik ostefremstillingen hovedsageligt i de enkelte husholdninger ude på gårdene. Efter industrialiseringen skete fremstillingen i stadig stigende på mejerier og hjemmeproduktion blev undtagelsen. Vores ambition med denne bog er at få flere danskere til at mærke glæden ved at fremstille deres egne oste.”Bogen om oste” kan bruges på mange forskellige måder. Hvis man især er interesseret i kulturhistorie og ønsker at få et indblik i osteproduktionens historie, så er det en god idé at læse kapitel 1. Hvis ens interesse især er naturvidenskabelig, kan man læse om ostens biologi og kemi i kapitel 2. I kapitel 3 kan man læse om historierne bag verdens bedste oste fra mange forskellige lande.De næste to kapitler handler om, hvordan man selv kan lave oste. I kapitel 4 giver vi en generel beskrivelse af, hvilke remedier man skal bruge, og hvordan man går frem. I kapitel 5 beskriver vi, hvordan man fremstiller syrnede mælkeprodukter. I kapitel 6 følger de helt præcise opskrifter på, hvordan man fremstiller de enkelte ostetyper. I kapitel 7 kan du læse om, hvordan man røger oste. I kapitel 8 har vi samlet en lang række spændende opskrifter på retter, hvor man bruger ost. Vi har for nemheds skyld inddelt opskrifterne i småretter, hovedretter, desserter og kager. Holder man af at læse en lille historie, har vi i kapitel 9 samlet en række menneskers oplevelser med ost.Som det fremgår af det ovenstående, kan man nøjes med at læse et enkelt eller nogle få kapitler og således bruge bogen som opslagsværk. Men det er naturligvis vores håb, at læserne finder bogen så interessant, at de læser det hele. Vi håber i det hele taget, at man bliver lige så glade for at læse og bruge ”Bogen om oste”, som vi har været for at lave den. Flot og solidt indbundet udgået biblioteksbog med de sædvanlige spor af bibliotek (decimaltal på bogryg, tyverisikring i bog og udgået-etikette på bagsideomslag) Bogen er bundet ind i kraftig bogbindertape og fremstår u-lånt som NY. Vejledende netfoto Bogvægt: 500g + skønnet tara: 200g
Senest opdateret 2. juni
1. udgave fra 2010 på forlaget Lindhardt og Ringhof
Oplag: 6
Kategorier: Mad & gastronomi, Øvrige
pris: 90 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 1098 gram
At lave en god salat handler om at blande få, ofte rå ingredienser og vende dem i en præcis tilsmagt dressing, så smag og konsistens går op i en højere enhed. – Men kan man blande spinat og rodfrugter, hvilken dressing passer til hvilke typer salater, og hvornår er det f.eks. en god ide at bruge croutoner? Det og en lang række andre spørgsmål giver Claus Meyer svaret på, når han inviterer indenfor i Salatværkstedet. Claus Meyer blander årstidernes friske grøntsager til saftige salater, og absolut intet er overladt til tilfældighederne. Bogen indeholder 80 knivskarpe opskrifter, der alle er gennemtestede i de Meyerske køkkener. Den rummer opdaterede udgaver af klassiske salater som rejecocktail og cæsarsalat, og er desuden spækket med nye måder at bruge grønt fra den nordiske urtehave på. Salaterne er inddelt efter årstiderne med hovedvægt på sommer og efterår, hvor det bugner af lækre råvarer. Bogen er desuden forsynet med tre bonus appendikser med hhv. evergreen dressinger, ting der knaser og cremet tilbehør. Flot indbunden udgave på 218 sider Vejledende netfoto Bogvægt: 848g + Skønnet tara: 250g
Senest opdateret 2. juni
1. udgave fra 2013 på Politikens Forlag
Oplag: 9
Kategorier: Mad & gastronomi, Øvrige
pris: 120 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 1291 gram
Velkommen til stenalderkost, der i disse dage får flere og flere tilhængere. Her fortæller gourmet-kokken Thomas Rode Andersen om sin kostomlægning, hvor han har kvittet pasta, ris, hvede og sukker og nu lever af stenalderkost. Bonuseffekt? Energi til at arbejde 14 timer om dagen uden at bliver træt. Med bogen her får du indblik i, hvordan du selv kan komme i gang med stenalderkost også kaldet palæo-kost: 87 lækre opskrifter, der bygger på mad uden kunstige tilsætningsstoffer, tilberedt med moderne teknikker og med en smag som moderne mennesker sætter i højsædet. Opskrifterne består primært af kød, fisk, grønsager, æg, frugt, bær og nødder. Alt sammen naturlig og sund mad, som din krop er designet til at spise. Desuden får du Thomas´ bedste tips til træning, forklaringen på, hvorfor denne kost er så sund og muligheden for selv at opleve den geniale forskel, det gør for dig og din krop. Flot indbunden udgave på 261 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 991g + skønnet tara: 300g
Senest opdateret 31. maj
fra 2008 på forlaget Klim
Kategori: Psykologi
pris: 150 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 949 gram
Tanker og følelser hænger nøje sammen, og kan påvirke hinanden i stor grad; med et kognitivt fokus er dét hvad “Følelser med fornuft” drejer sig om. Med konkret og praksisorienteret fokus lærer “Følelser med fornuft” sin læser om benyttelse af kognitiv betode. Med 5 forskellige cases afdækkes tankens virkning på menneskets følelser, og ligeledes gives der gode redskaber til behandling. Forfatterne giver et overblik over de mest gængse psykiske problemstillinger og bogen kan både bruges af professionelle fagpersoner, eller som hjælp til selvhjælp. Den er let at forstå og dens gode eksempler gør den meget anvendelig i hverdagen. Flot hæftet A4-udgave på 202 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 699g +skønnet tara 250g
Senest opdateret 31. maj
fra 2007 på forlaget Lindhardt og Ringhof
Kategori: Øvrige
pris: 150 kr – stand: ★★★★★★
Om aktivt at opsøge steder, hvor man finder stilhed, for eksempel haver, naturen, kursteder, kirker, refugier mm. Hertil en teoretisk indføring i, hvad der sker med krop og sind, hvis man aldrig oplever stilhed. Med meditations- og koncentrationsøvelser. Flot som ny indbunden udgave på 186 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 835g + tara
Senest opdateret 29. maj
fra 2007 på Museum Tusculanums Forlag
Kategori: Øvrige
pris: 150 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 963 gram
Følelser og kognition præsenterer den nyeste neurobiologiske forskning i hjernens emotionssystem og viser, hvordan denne forskning kan få vidtrækkende konsekvenser for fremtidens humanistiske forskning. I modsætning til den traditionelle antagelse spiller følelserne en afgørende rolle for mange adfærdsformer, der hidtil er blevet betragtet som rene kognitive fænomener, herunder etisk handlen og økonomisk beslutningstagning, social interaktion og æstetiske oplevelser. Bogen viser i detaljer, hvordan følelser og kognition arbejder sammen om at frembringe de mest komplekse former for menneskelig adfærd. Meget flot (som Ny) hæftet udgave på 299 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 713g + skønnet tara: 250g
Senest opdateret 29. maj
1. udgave fra 2005 på Forlaget Vandkunsten
Oplag: 1
Kategorier: Kunst & kultur, Kunsthistorie
pris: 95 kr – stand: ★★★★★★
Om P. S. Krøyers (1851-1909) maleri Hip, hip hurra! fra 1888, om dets tilblivelseshistorie og en ny tolkning af motivet. Flot indbunden udgave på 87 sider med mange illustrationer. Vejledende netfoto
Senest opdateret 29. maj
fra 2010 på forlaget Lemuel Books ApS, Århus
Kategori: Religion
pris: 65 kr – stand: ★★★★★★
Vægt: 448 gram
Forfatteren deler ud af den indsigt og erfaringer, han har gjort i mødet med Gud i Jesus, den levende Kristus - som han kender ham fra evangelierne og apostlenes vidnesbyrd, fra gudstjenesten og fra menighedens fællesskab og alene med ham under bøn. Meget flot heftet udgave (Som Ny.) på 142 sider af iscenesætteren af den alternative gudstjenneste " I mesterens lys". Vejledende netfoto Bogvægt: 248g + skønnet tara: 200g
Senest opdateret 28. maj
fra 1995 på Antroposofisk Forlag
pris: 150 kr – stand: ★★★★★★
Videnskaben om det skjulte Gesamtausgabe: 13 Rudolf Steiners mest omfattende fremstilling af menneskehedens væsen og udvikling – og dens samhørighed med et kosmos, der selv er i fortsat udvikling. Modsætningen til de i dag gængse opfattelser af verdensudviklingen og menneskets evolution træder for dagen med al tydelighed. Bogen fuldstændiggør de fremstillede erkendelser om menneskets væsen og den indre skolingsvej i bøgerne Teosofi og Hvordan når man til erkendelse af de højere verdener. Indhold: Menneskets væsen. Søvn og død. Verdensudviklingen og mennesket. Erkendelsen af de højere verdener. Nutid og fremtid i menneskehedens udvikling. Meget flot indbunden udgave på 273 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 547g + tara
Senest opdateret 28. maj
fra 2005 på Antroposofisk Forlag
pris: 150 kr – stand: ★★★★★★
Den grundlæggende bog om den antroposofiske skolingsvej. I modsætning til de fleste skolingsveje af traditionel karakter fremstilles i denne bog en skolingsvej, der er i overensstemmelse med den moderne naturvidenskabeligt skolede bevidsthedstilstand med de betingelser, der kræves herfor af den tænkende bevidsthed. Indhold: Betingelser for erkendelsesarbejdet. Indre ro. Indvielsens stadier: Forberedelsen – oplysningen – kontrol med tanker og følelser. Indvielsen. Praktiske synspunkter. Betingelser for den okkulte skoling. Om nogle virkninger af indvielsen. Forandringer i åndselevens drømmeliv. Opnåelse af bevidsthedens kontinuitet. Personlighedens spaltning under åndsskolingen. Tærsklens vogter. Liv og død. Tærsklens store vogter. Flot hæftet udgave på 188 sider. Vejledende netfoto Bogvægt: 381g + tara