Kategorien: ErnæringsvidenskabDenne kategori indeholder 103 bøger.



  • 91Billede af bogen Det vurderende øje

    Senest opdateret 20. maj

    Det vurderende øje

    Af Cato R.P. Bjørndal

    fra 2013 på forlaget Klim

    Oplag: active

    ISBN: 9788771292992

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Pædagogik, Studiebøger

    pris: 70 kr – stand: ★★★★

    “Det vurderende øje” af Cato R. P. Bjørndal er en bog, som arbejder med både kommende lærere og praksiserende lærere. Bogen handler om ens evne til at skabe et overblik over, hvad der sker i praksis, om at iagttage ens elever, studerende og kommunikere denne iagttagelse til andre, og om at bedømme sin egen undervisning og vejledning. Bogen handler kort sagt om, hvordan man både som lærer og studerende bedre kan se sin egen praksis. Cato R. P. Bjørndal skriver i ”Det vurderende øje” i en konkret og direkte form, hvor han undervejs beskriver eksempler fra det virkelige liv, som omhandler observations- og evalueringsarbejde i undervisning og vejledning.

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 92Billede af bogen Sensorisk Teori, Metoder og Øvelser

    Senest opdateret 20. maj

    Sensorisk Teori, Metoder og Øvelser

    Af Micael René

    fra 2018 på forlaget Polyteknisk

    Oplag: active

    ISBN: 9788750211327

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Hjemkundskab, Mad & gastronomi, Studiebøger

    pris: 120 kr – stand: ★★★★

    Bogen præsenterer videnskaben bag de menneskelige sanser, tærskelværdier, temperatur, køn og alders indflydelse på sansning, supertasters, ordinære tasters og nerverespons. Der gennemgås relationer mellem sanser og fødevarer samt en lang række sanseindtryk og sensoriske beskrivelser af fødevarer samlet i et leksikon med smagsprofiler på 60 fødevarer. Dertil skitseres og diskuteres det komplekse begreb om ”kvalitet” for at illustrere de mange variable, der spiller ind på valg af fødevarer. Metodisk gennemgås der valg af dommere, bedømmelse, fysiske rammer og design til sensoriske forsøg. Der præsenteres sensoriske metoder til bedømmelse af fødevarer, ingredienser og måltider som profilering og QDA-test, affektive hedoniske forbrugertest og skalering af spørgsmål, diskriminative test som parvise sammenligninger, duo-trio test og triangeltest. Sidst men ikke mindst så præsenteres CATA-analyser og napping test (projective mapping). Statistisk præsenteres de mange metoder med beregningseksempler og analyser. Teknisk gennemgås middelværdi, standardafvigelse, variationskoefficient, varians, One-sample og U-Parret test, variansanalyse (Anova), binomialfordeling, binomialkoefficient, PCA-analyse, P-værdi, signifikansniveau, alfaværdi, test- og tabelværdi. Bogen er målrettet undervisning på erhvervsuddannelser, bacheloruddannelser og professionsbacheloruddannelser, der arbejder med fødevarevidenskab, kvalitetskontrol og produktudvikling af mad. Derudover er der masser af teori til kokkeuddannelsen og den resterende befolkning, der interesserer sig for madkundskab. Forsøgsmæssigt er der 7 sensoriske forsøg til de studerende, der omhandler: introduktion til laboratoriet og fremstilling af opløsninger, identifikation og rangordning af de fem grundsmage, udvikling af deskriptorer og sensorisk profilering af fødevarer, ingredienser og måltider, affektiv hedonisk test, parvis sammenligning og triangeltest. Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske metoder og analyser af fødevarer, ingredienser og måltider samt fødevarekvalitet. Michael René har undervist i sensorik, statistik og fødevarekemi siden 2006. Han arbejder for den danske presse på Tv, i radio og den trykte presse som fødevareekspert. Han har siden 2003 smagstestet og evalueret over 1000 fødevarer, ingredienser og måltider, hvilket giver et dybt indblik i produkters naturlige variationer og egenskaber på det danske marked.

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 93Billede af bogen Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

    Senest opdateret 18. april

    Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

    Af Faerber, Jane

    1. udgave fra 2020Politikens Forlag

    Oplag: active

    ISBN: 9788740047035

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Kogebøger, Mad & gastronomi, Sundhed

    pris: 130 kr – stand: ★★★★

    Hardback. 239 sider. Sprog: Dansk. Om fedtforbrændingskuren, hvor man kun spiser få kulhydrater og desuden tilstræber at kroppen kommer i ketose. Med en grundig indføring i principperne og de fysiologiske forhold i kuren og med 80 ernæringsberegnede opskrifter. Illustreret i farver. (2310-029).

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 94Billede af bogen Ernæring og diætetik

    Senest opdateret 8. april

    Ernæring og diætetik

    Af Allingstrup, Lene, Lars Ovesen & Ingrid Poulsen

    8. udgave fra 1999Dansk Sygeplejeråd / Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck

    Oplag: active

    ISBN: 87-17-06923-8

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Krop & sind

    pris: 130 kr – stand: ★★★★

    Hardback. 210 sider. Sprog: Dansk. Illustreret i sort-hvid og farver. (2104-0150).

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 95Intet billede af bogen

    Senest opdateret 11. juni

    Antimemoirer 1-2

    Af Malraux, André

    Oplag: active

    Kategori: Ernæringsvidenskab

    pris: 95 kr – stand: ★★★★

    Vægt: 800 gram

    Arena, 1969. 250 og 266 sider. Heftet. Navn og stmpel på friblad. Antimemoirer bd. 1-2. Forfatteren og politikeren Malrauxs erindringer, hvor blandt andet den spanske og den kinesiske borgerkrig beskrives, som Malraux selv deltog i. 231221 erindringer

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 96Intet billede af bogen

    Senest opdateret 30. maj

    Menneskets ernæring

    Af Red. af Arne Astrup, Susanne Bügel, Jørn Dyerberg, Steen Stender

    4. udgave fra 2015 på forlaget Munksgaard

    Oplag: active

    ISBN: 9788762813762

    Kategorier: Biologi, Ernæringsvidenskab, Studiebøger, Sundhed

    pris: 270 kr – stand: ★★★★

    Vægt: 1400 gram

    [703] Omslag med mindre brugsspor, ellers et pænt ex.

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 97Intet billede af bogen

    Senest opdateret 27. april

    Kost, adfærd, indlæringsevne

    Af Bräuner, Frede

    4. udgave fra 2007 på forlaget Klim

    Oplag: active

    ISBN: 9788779555747

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Krop & sind

    pris: 110 kr – stand: ★★★★

    Hæftet med flapper. 197 sider. Sprog: Dansk. Navn på friblad. Med afsæt i konkrete elevhistorier beskrives sammenhængen mellem ernæring og indlæringsevne. Der gives inspiration og ideer til madprojekter på skoler og andre institutioner. (1808-0210).

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 98Intet billede af bogen

    Senest opdateret 8. april

    Familiemad - fra mos til middagsmad

    Af Hjernø, Anne, Jette Hjernø og Pia E. Brown

    1. udgave fra 2002 på forlaget Politiken

    Oplag: active

    ISBN: 8756767544

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Kogebøger, Mad & gastronomi

    pris: 105 kr – stand: ★★★★

    Hardback. 184 sider. Sprog: Dansk. Navn på friblad. Illustreret i farver. En kogebog for familier med børn op til 6 år. Kapitlerne er aldersopdelt og tager udgangspunkt i barnets fysiske udvikling og skiftende ernæringsbehov. (1811-0003).

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 99Billede af bogen Teamwork: metoder til effektivt samarbejde

    Senest opdateret 20. maj

    Teamwork: metoder til effektivt samarbejde

    Af Michael A. West

    4. udgave fra 2014Dansk Psykologisk Forlag A/S

    Oplag: active

    ISBN: 9788771580051

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Samfundsvidenskab, Studiebøger, Sundhed

    pris: 120 kr – stand: ★★★

    eamwork - Metoder til effektivt samarbejde, 4. udgave af Michael A. West Velfungerende teamarbejde er helt afgørende for organisationers udvikling, konkurrenceevne og tilpasningsdygtighed. Det udgør samtidiget veletableret forsknings- og praksisfelt, og Michael A. West samler i denne nyklassiker mange års viden og praktiske erfaringer med arbejdet i team. Bogen er i 4. udgave blevet opdateret med den nyeste forskning på området og flere temaer, heriblandt konflikt- og problemløsning samt social støtte, er blevet udvidet. Derudover er der tilføjet nye kapitler om virtuelt teamarbejde og toplederteam. TEAMWORK beskriver med mange praktiske eksempler, hvordan team kan blive mere effektive, når teammedlemmerne får mulighed for at anvende deres unikke evner og ressourcer i gruppens arbejde. Samtidig fokuserer den på, hvor vigtigt det er, at teammedlemmer er udviklingsorienterede og reflekterende, og at der i teamet og for teamet er opstillet visioner og mål for arbejdet. TEAMWORK henvender sig til alle, der indgår i team og interesserer sig forgruppers effektivitet og kreativitet – fx teamledere, ledere, konsulentereller erhvervs- og organisationspsykologer. ".. det bliver afgørende for vores velfærdsstat, konkurrenceevne og beskæftigelse, at vi oversætter international viden til danske forhold, så vi bruger teamarbejde rigtigt, opbygger team hurtigt og arbejder kreativt, effektivt og kvalitetsfokuseret på alle niveauer og på tværs af organisatoriske skel ... denne bog bør trykkes i 5.634 millioner eksemplarer" Fra bogens forord af Anders Ramian Trillingsgaard

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 100Billede af bogen Skolebespisning - Socialpolitisk Forenings Småskrifter

    Senest opdateret 2. maj

    Skolebespisning - Socialpolitisk Forenings Småskrifter

    Af Conrad, Rud. (red.)

    fra 1956Det Danske Forlag

    Oplag: active

    Kategorier: Børn & forældre, Ernæringsvidenskab

    pris: 95 kr – stand: ★★★

    Hæftet. 90 sider. Sprog: Dansk. Pænt eksemplar. Små brugsspor på omslag. Indhold pænt. Nr. 22 i serien af småskrifter. Bidrag fra en rundbordskonference på Christiansborg om Skolebespisningen. (1707-0496)

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 101Billede af bogen Vin og Konserves

    Senest opdateret 24. april

    Vin og Konserves

    Af Beauvais

    1. udgave fra 1924 på forlaget Beauvais

    Oplag: active

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Kogebøger, Mad & gastronomi

    pris: 50 kr – stand: ★★★

    Forudbestillingsliste for De Danske Vin- og Konservesfabrikker. Beauvais og Rasmussen. Lille sjov pjece på 16 sider, med billeder af glas, dåser og flasker - med indhold!

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 102Intet billede af bogen

    Senest opdateret 5. april

    Lærebog i huslig økonomi for begyndere

    Af Karen Blicher og Sofie Rasmussen

    7. udgave fra 1930 på forlaget Gyldendal

    Oplag: active

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Historie:Danmark, Hjemkundskab, Hus & have, Kogebøger

    pris: 90 kr – stand: ★★

    Vægt: 230 gram

    "Vi spiser for at skaffe vort legeme VARME og ARBEJDSKRAFT samt erstatning for de stoffer, som det dagligt taber gennem lunger, nyrer og hud" Sådan indledes min mormors husgerningsbog. Her er retter fra "planteriget" og "dyrelivet". En bog for dig der synes det er sjovt at blive klogere på teorien fra dengang... 125 sider + min mormors vedhæftede opskrifter.

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
  • 103Intet billede af bogen

    Senest opdateret 11. maj

    guide til DETOX KOST, mad der glæder din krop

    Af Pernille Richardt,,Damore Richardt m.m.

    1. udgave fra 2007 på forlaget Høst og søn

    Oplag: active

    ISBN: 978-87-638-0627-5

    Kategorier: Ernæringsvidenskab, Faglitteratur, Kogebøger, Krop & sind, Mad & gastronomi

    pris: 145 kr – stand:

    Vægt: 800 gram

    indbundet. Vil du gerne mærke livet boble i dig? Vil du vide, hvordan det er at være i din krop, når du fungerer optimalt og har masser af overskud? Sa kan det være, at du skal til at spise DETOX-kost At spise DETOX-kost betyder at lære at mærke sin krop og dens behov. I denne læreproces vil bogen her være din ven og støtte. När du giver din krop, præcis hvad den har brug for, er du tro mod dig selv, og selvaccept og selvværd vil stille og roligt vokse frem i dig. At spise DETOX-kost er at spise den mad, Du har brug for. Du bliver ikke et bedre menneske af at DETOXE. Du bliver bare mere DIG. Du er et værdifuldt og unikt menneske, og derfor skal du selvfølgelig have værdifuld og unik mad. GUIDE TIL DETOX KOST er mere end blot en kogebog. Ud over en masse opskrifter på lækre DETOX-retter fortæller bogen dig om, hvorfor DETOX-kost gør din krop stærk og sund. Alle bogens opskrifter er uden sukker, uden korn og med et minimum af komælksprodukter, DETOX-kost er økologisk og helt fri for tilsætningsstoffer. Pernille Richardt Damore (f. 1967) har arbejdet med DETOX-forløb siden 1995. Sammen med Frederick Richardt Damore (f. 1970) har hun udviklet Damore-metoden, som denne bog er baseret på Karen Norberg (f. 1978) er kandidat i folkesundhed og arbejder med DETOX-forløb i Pernille og Fredericks klinik DETOX DIT LIV.

    Se flere bøger kun fra denne bogsælger.

    Se mere om bogenKøb bog
betalings kort